Chilli con carne pro alergiky
142 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 450gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůPyré rajčatové
- 200mililitrůVoda pitná
- 400gramůFazole červené sterilované
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
- 2Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky.
- 3Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.