Chilli con carne s hořkou čokoládou
195 min.
Ingredience
- 1kilogramKlobása Chorizo
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 1špetkaKmín římský
- 1špetkaSkořice mletá
- 4lžíceKečup
- 400gramůFazole červené sterilované
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 80gramůČokoláda hořká
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusPažitka
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.
- 2Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme semínek a najemno nasekáme.
- 3V kastrole rozpálíme olej a cibuli, česnek a chilli papričku na něm osmahneme. Poté přidáme koriandr, římský kmín, skořici a sušené chilli. Směs promícháme a přidáme na kolečka nakrájené klobásky chorizo. Restujeme asi 5 minut.
- 4Přimícháme rajčatový protlak, kečup, fazole a na kostičky nakrájená rajčata. Zalijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.
- 5Kastrol vložíme do trouby, kde pokrm 150 minut dusíme.
- 6Servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.