Chilli con carne s hořkou čokoládou

195 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.
  • 2
    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme semínek a najemno nasekáme.
  • 3
    V kastrole rozpálíme olej a cibuli, česnek a chilli papričku na něm osmahneme. Poté přidáme koriandr, římský kmín, skořici a sušené chilli. Směs promícháme a přidáme na kolečka nakrájené klobásky chorizo. Restujeme asi 5 minut.
  • 4
    Přimícháme rajčatový protlak, kečup, fazole a na kostičky nakrájená rajčata. Zalijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.
  • 5
    Kastrol vložíme do trouby, kde pokrm 150 minut dusíme.
  • 6
    Servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.