Chilli fazole s mletým masem
55 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůChilli koření mleté
- 20gramůKmín římský
- 15gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůFazole červené sterilované
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přiložíme mleté maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva nevydusí na tuk, maso rozdrobíme vařečkou a osmahneme. Přisypeme cibuli s česnekem, mleté chilli koření, sůl a římský kmín. Promícháme, orestujeme, zasypeme trochou mouky, přidáme naložená rajčata z konzervy i s nálevem, přimícháme nakládané fazole a dusíme, až se tekutina téměř odpaří a pokrm zhoustne.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Chilli fazole s mletým masem
Pěkně ostrá nakládačka. Manželovi 😍to mooc chutnalo! Šikovný recept, když vám má přijít kupa strávníků. Rychle uděláná hromada dobrého jídla. U nás jsem vyzkoušla oddělenou vega variantu, aby mohly jíst i jiní labužníci ....😋😋