Chilli kachna na pomerančích
35 min.
Ingredience
- 2lžíceTuk
- 4kusyKachní prsa
- 125mililitrůDolin - Vermouth
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceŽelé rybízové
- 1kusPomeranče
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do kachních prsou uděláme několik zářezů a na naprosto rozpálené pánvi je smažíme asi pět minut kůží dolů. Poté do pánve přilijeme tuk a prsa otočíme. Po pěti minutách je kůží nahoru grilujeme asi deset minut. Poté odložíme a udržujeme teplé.
- 2Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, vermut, najemno nakrájenou chilli papričku, rybízové želé a kořeníme. Během pěti minut směs prudce osmažíme, za stálého míchání.
- 3Prsa nakrájíme, polijeme omáčkou a ozdobíme pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.