Chilli olivy
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet vinný
- 500gramůOlivy černé
- 1lžíceChilli papričky - vločky
- 3lžičkyKoriandr mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 500mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5055 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
552 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
19 g
Cukr
906 mg
Postup přípravy
- 1Česnek nakrájíme na tenké plátky, přilijeme ocet nebo citrónovou šťávu a necháme 24 hodin stát. Tekutinu slijeme do větší nádoby k černým, svraštělým olivám, sušeným chilli vločkám, koriandru a kmínu.
- 2Zavařovací sklenice vysterilizujeme ve vroucí vodě. Vložíme do trouby a necháme oschnout.
- 3Olivy naložíme do sklenice a zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a dáme na 1 - 2 týdny marinovat do lednice. Tam vydrží měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.