Chilli špízy z mečouna
65 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z mečouna
- 1kusPaprika červená
- 20kusůChilli paprička
- 2lžičkyKmín celý
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Červenou papriku pokapanou olejem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut do ztmavnutí. Poté ji necháme 10 minut odpočinout v uzavíratelné misce, oloupeme a vložíme do mixéru.
- 2Deset sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě. Vložíme je do mixéru k paprice se zbytkem papriček nakrájených nahrubo, přidáme 2 stroužky česneku, kmín, olej, sůl a umixujeme dohladka. Mečouna nakrájíme na kousky a napícháme na špízové jehly. Vložíme je do dobře promíchané směsi pasty, s trochou oleje a cukru. Špízy necháme 20 minut v lednici marinovat.
- 3Špízy vyjmeme z marinády a na grilu je grilujeme asi 2,5 minuty z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.