Chladná polská polévka
25 min.
Ingredience
- 10gramůCukr krupice
- 40gramůPažitka
- 1kusCibule
- 200gramůOkurka salátová
- 5gramůSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 40gramůKopr čerstvý
- 0,5litrMléko acidofilní
- 300mililitrůOcet
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
757 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zředěný ocet (nebo nálev z nakládaných okurek) ušleháme s kyselým mlékem, podle chuti osolíme a osladíme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý kopr, pažitku a rozmixovanou cibuli. Nakonec do polévky vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou okurku. Polévku dáme uležet na chladné místo.
- 2Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme.
- 3Vejce rozkrájená na čtvrtky zalijeme vychlazenou polévkou a ozdobíme snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.