Chlazená okurková polévka s krevetami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, lžíci odstraníme seminka, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré smícháme s vývarem a jogurtem, nadrobno nasekaným koprem a mátou a dobře promícháme.
  • 2
    Ochutíme solí, pepřem, kmínem a cayenským pepřem a přikryté necháme minimálně 2 hodiny v chladničce.
  • 3
    Před podáváním vmícháme do polévky krevety, polévku rozdělíme do talířů. Šalotku nakrájíme nadrobno a před servírováním posypeme polévku. Podáváme dobře vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.