Chlazená okurková polévka s krevetami
40 min.
Ingredience
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůJogurt bílý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusŠalotka
- 30gramůMáta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůKopr čerstvý
- 1,2kilogramyOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, lžíci odstraníme seminka, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré smícháme s vývarem a jogurtem, nadrobno nasekaným koprem a mátou a dobře promícháme.
- 2Ochutíme solí, pepřem, kmínem a cayenským pepřem a přikryté necháme minimálně 2 hodiny v chladničce.
- 3Před podáváním vmícháme do polévky krevety, polévku rozdělíme do talířů. Šalotku nakrájíme nadrobno a před servírováním posypeme polévku. Podáváme dobře vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.