Chléb bramborový s kmínem
70 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 225gramůBrambory
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaMouka kukuřičná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory ooškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do půl litru vody, dokud nejsou měkké - přibližně 10 minut. Pak je scedíme, 2 dl vody ponecháme.
- 2Rozpálíme pánev a na ní ještě chvíli brambory tzv. nasucho restujeme, aby se z nich odpařila zbývající voda, nakonec brambory rozmačkáme na kaši.
- 3Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2 dl vody, která zbyla z vaření brambor, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a pak přidáme rozmačkané brambory. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a kmín, vše poprášíme droždím.
- 4Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 5Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. V průběhu cyklu hnětení kontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přidáme vodu nebo mouku. Před zahájením cyklu pečení chléb potřeme směsí z kukuřičné mouky, vody a soli.
- 6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.