Chléb francouzské revoluce

280 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,5mililitrVoda pitná
    • 5gramůSůl
    • 400gramůMouka chlebová
    • 200gramůMouka žitná bílá
    • 100gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 5gramůDroždí sušené
  • Na brambory
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
8 g
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme (asi 10minut) ve slupce ve slané vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na kostičky, 3 celé plátky si necháme na ozdobu.
  • 2
    Do mísy nalijeme vodu, přidáme brambory, sůl, žitnou, chlebovou a celozrnnou mouku a promícháme. Přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu ozdobíme těsto plátky brambor a necháme péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.