Chléb francouzské revoluce
280 min.
Ingredience
- 0,5mililitrVoda pitná
- 5gramůSůl
- 400gramůMouka chlebová
- 200gramůMouka žitná bílá
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 5gramůDroždí sušené
- Na brambory
- 230gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
8 g
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme (asi 10minut) ve slupce ve slané vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na kostičky, 3 celé plátky si necháme na ozdobu.
- 2Do mísy nalijeme vodu, přidáme brambory, sůl, žitnou, chlebovou a celozrnnou mouku a promícháme. Přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu ozdobíme těsto plátky brambor a necháme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.