Chléb po italsku
38 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyOregano sušené
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 6kusůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSůl mořská
- 4decilitryVoda pitná
- 400gramůMouka chlebová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
68 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
32 g
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Chlebovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 1 lžičkou soli. Uděláme do ni větší důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a přilijeme 4 dl vlažné vody. Jakmile kvasnice vzejdou, postupně je promícháme s moukou a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Vypracované těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě.
- 2Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu ho prohněteme a rozválíme. Scedíme nakládaná sušená rajčata, pokrájíme je na menší kousky a rozložíme je po těstě. Těsto přeložíme, znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou asi 3 cm.
- 3Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je mořskou solí, pepřem 4 barev, oreganem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Po 10 minutách dáme chlebové placky do rozpálené trouby. Pečeme při 250°C přibližně 16-18 minut dozlatova. Chlebové placky podáváme teplé i vychladlé. Jsou výborné jako příloha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.