Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
437 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 1 celý sáček sušených kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme 800 g směsi Promix T, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem do pečiva (dr. Oetker). Ještě přidáme 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 1 lžíci oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci kmínu, 2 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku. Směs promícháme, přilijeme kvásek a podle potřeby vodu 3-5 dl. Dobře uhnětené těsto by mělo být hladké a vláčné.
  • 3
    Těsto dáme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 50-60 minut.
  • 5
    Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
  • 6
    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.