Chléb s jablečným octem
250 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 10gramůDroždí sušené
- 2lžíceOlej stolní
- 50mililitrůOcet jablečný
- 1lžičkaSůl
- 250gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůMouka pohanková
- 1lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaCukr krystal
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Fenyl nasekáme nadrobno. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, jablečný ocet a přidáme cukr, bezlepkovou mouku Mantler, pohankovou mouku, koření, sušené droždí a nakonec ochutíme solí.
- 2Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji, nastavenou na příslušný program. Po několika minutách otevřeme víko pekárny a setřeme zbytky surovin ze stěn a přidáme je do těsta a necháme dál program běžet.
- 3Program na pečení chleba trvá asi 120 minut. Po upečení necháme vystydnout a servírujeme ho nakrájený na krajíce jako ostatní pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.