Chléb s mandlemi, rozinkami a skořicí
50 min.
Ingredience
- 2,5decilitryVoda pitná
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaDroždí sušené
- 50gramůMandle
- 50gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mandle nasekáme najemno.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl, mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme skořici a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme rozinky a nasekané mandle.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.