Chléb s rozmarýnem

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
164 mg
Cukr
357 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, rozmarýn, vejce, rozinky a pořádně promícháme.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Vrátíme zpět do mísy a zakryjeme utěrkou. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých těsto vykyne.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž.
  • 4
    Vložíme do trouby a pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.