Chléb s rozmarýnem
80 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 150mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyMléko sušené odtučněné
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 250gramůRozinky tmavé
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
164 mg
Cukr
357 mg
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, rozmarýn, vejce, rozinky a pořádně promícháme.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Vrátíme zpět do mísy a zakryjeme utěrkou. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých těsto vykyne.
- 3Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž.
- 4Vložíme do trouby a pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.