Chléb s rozmarýnem a rozinkami
50 min.
Ingredience
- 2,75decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMléko polotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 75gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko, do druhého rohu rozmarýn a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na správný čas upozorní zvukovým znamením.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.