Chléb se šafránem
60 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaŠafrán
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
186 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mléko v menším hrnci přivedeme téměř k varu, přisypeme do něj šafrán a odstavíme na 20 minut.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlé mléko se šafránem, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.