Chléb se semínkovou směsí
55 min.
Ingredience
- 2lžíceLněné semínko
- 2lžíceSezam - semena
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.