Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu

260 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300mililitrůVoda pitná
    • 200gramůMouka bezlepková Mantler
    • 100gramůSměs Promix T
    • 90gramůMouka pohanková
    • 1lžíceSměs Promix forte
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2lžíceSirup javorový
    • 5gramůMáslo čerstvé
    • 9gramůSůl
    • 1lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1lžíceOcet kvasný lihový
    • 50gramůSlunečnice - semena
    • 20gramůDroždí sušené
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté přísady - vodu, ocet, rozpuštěné máslo a javorový sirup a promícháme. Poté do směsi nasypeme sypké suroviny - cukr, sušené mléko, všechny druhy mouky, slunečnicová semínka a sušené droždí. Nakonec směs ochutíme solí.
  • 2
    Potom nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme ji na program Gluten frei pro bezlepkové pečení a domácí pekárnu zapneme. Po chvíli míchání pekárnu vypneme, otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a vmícháme je do těsta a pekárnu znovu zapneme.
  • 3
    Chléb je hotový asi po 2 hodinách - podle délky programu pekárny. Takto upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, jako ostatní podobné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.