Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu
260 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůSměs Promix T
- 90gramůMouka pohanková
- 1lžíceSměs Promix forte
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceSirup javorový
- 5gramůMáslo čerstvé
- 9gramůSůl
- 1lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůSlunečnice - semena
- 20gramůDroždí sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté přísady - vodu, ocet, rozpuštěné máslo a javorový sirup a promícháme. Poté do směsi nasypeme sypké suroviny - cukr, sušené mléko, všechny druhy mouky, slunečnicová semínka a sušené droždí. Nakonec směs ochutíme solí.
- 2Potom nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme ji na program Gluten frei pro bezlepkové pečení a domácí pekárnu zapneme. Po chvíli míchání pekárnu vypneme, otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a vmícháme je do těsta a pekárnu znovu zapneme.
- 3Chléb je hotový asi po 2 hodinách - podle délky programu pekárny. Takto upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, jako ostatní podobné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.