Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, nádobu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklopíme. Ještě teplý ho pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a mákem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.