Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže
50 min.
Ingredience
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 50gramůPšeničné vločky
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSezam - semena
- 10gramůDýňová semínka
- 10gramůMák - semena
- 2lžíceOlej olivový
- 1,3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, nádobu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklopíme. Ještě teplý ho pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a mákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.