Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
24 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
582 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
  • 3
    Ke konci cyklu hnětení přisypeme do pečící nádoby semínka. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem, u některých musíme hlídat čas.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme pod utěrkou vychladnout.
  • 5
    Kráječem na chleba můžeme krájet již několik minut po upečení, nožem až po úplném vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.