Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny
95 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 600gramůMouka špaldová celozrnná
- 5gramůDroždí sušené
- 1lžičkaMed včelí
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 5gramůSezam - semena
- 5gramůSlunečnice - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
24 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
582 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
- 3Ke konci cyklu hnětení přisypeme do pečící nádoby semínka. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem, u některých musíme hlídat čas.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme pod utěrkou vychladnout.
- 5Kráječem na chleba můžeme krájet již několik minut po upečení, nožem až po úplném vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.