Chleba s olivami

250 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
142 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si plech, který vymažeme tukem a posypeme lžící kukuřičné mouky.
  • 2
    V misce smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi pět minut odstát. Poté do misky prosijeme dvě stě dvacet gramů hladké mouky a směs necháme zhruba hodinu kynout.
  • 3
    Do mísy prosejeme všechny zbývající mouky se solí, přidáme olivový olej, droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse asi hodinu a půl kynout. Do vykynutého těsta vmícháme vypeckované a rozpůlené zelené i černé olivy, dáme na vysypaný plech a necháme opět vzejít. Do trouby předehřáté na 220°C dáme na dno pekáček s vodou, do bochníků uděláme nožem zářezy a pečeme asi dvacet minut, poté teplotu snížíme na 190°C a chleby pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátnou. Na mřížce necháme chleby vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.