Chleba se šalvějí
235 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí sušené
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 12kusůŠalvěj čerstvá
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
- 2V misce smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi patnáct minut odstát.
- 3Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme olivový olej (jednu lžíci dáme stranou na potření těsta), droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba dvě hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme dvanáct drobně posekaných lístků šalvěje, vyválíme placku asi dvanáct centimetrů v průměru a necháme opět vzejít. Poté uděláme do placky prstem po celé ploše důlky, potřeme olivovým olejem, přeneseme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi třicet pět minut dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.