Chleba z vařených brambor

240 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 4lžičkyDroždí sušené
    • 225gramůBrambory
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 4lžičkySůl
    • 900gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Vápník
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem.
  • 2
    Nejprve v míse smícháme droždí s vlažným mlékem a necháme rozpustit. Přimícháme umleté vařené brambory, olej, sůl a droždí, střídavě mouku a vlažnou vodu. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 1 a 1/2 hodiny. Poté těsto "srazíme" a necháme ještě asi 40 minut kynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta uděláme kuličky, které klademe ve 2 řadách do forem. Těsto necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200°C a chleby pečeme asi 10 minut, poté teplotu stáhneme na 190°C a pečeme ještě asi 40 minut. Chleby jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.