Chlebíček pečený s chřestem a parmezánem
85 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 750gramůChléb toastový
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kilogramChřest bílý
- 0,5kilogramChřest zelený
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krajíčky toastového chleba zbavíme kůrek, rozklepneme a rozšleháme vejce, nastrouháme sýr parmezán a muškátový oříšek.
- 2Čerstvý chřest 7-8 minut povaříme v osolené vodě a potom ho prudce zchladíme v tekoucí vodě. Malý tenký chřest není třeba loupat, velký raději oloupáme. Částí másla vytřenou chlebíčkovou formu o délce 22 cm vyložíme chlebovými krajíčky tak, aby se okraje trochu překrývaly, k formě je jemně přitiskneme. Část krajíčků odložíme na přikrytí formy.
- 3V míse smícháme rozšlehaná vejce se šlehačkou a parmezánem, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.
- 4Do formy vyskládáme polovinu povařeného chřestu, osolíme, opepříme a zalijeme polovinou vaječné sýrové směsi. Tento postup pak zopakujeme ještě jednou. Odložené krajíčky chleba pomažeme zbytkem másla a přikryjeme jimi povrch chřestu ve formě, pomazanou částí nahoru. Formu pak vložíme do trouby předehřáté na 200 °C.
- 5Pečeme asi 45 minut, až je povrch upečen dozlatova, vyklopíme a necháme trochu vychladnout, aby směs vajec, smetany a parmezánu uvnitř chlebíčku ztuhla a chřest držel pohromadě.
- 6Servírujeme opatrně nakrájené na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.