Chlebíček s marcipánem a ořechy

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do kastrůlku, zahřejeme ho na vlažné, stáhneme z ohně a vložíme rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme cukr, utřeme do pěny, potom přidáme žloutky, zakysanou smetanu a třeme až na hladkou pěnu. Přisypeme prosátou mouku, sůl, kypřící prášek a vanilkový cukr. Nakonec vlijeme vzešlý kvásek a vypracujme rukou, anebo v kuchyňském robotu na vláčné, hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na 30-40 minut vykynout.
  • 2
    Poté těsto rozválíme na moukou posypaném vále na plát 26x26 cm. Marcipán propracujeme s bílky, přidáme drobně nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy. Připravenou náplň rozetřeme na rozválený plát. Zavineme do rolády, kterou vložíme do herou vymazané formy na chlebíčky a necháme 20 minut vykynout.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C pečeme 15 minut. Potom snížíme teplotu na 160°C a chlebíček dopékáme dalších 30 minut.
  • 4
    Upečený chlebíček necháme mírně vychladnout ve formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na krajíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.