Chlebíček z cukety
95 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček
- 55gramůMáslo čerstvé
- 250gramůOlej rostlinný
- 300gramůCukr krupice
- 2lžičkySoda jedlá
- 285gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCuketa
- 115gramůOřechy vlašské
- 2lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
73 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).
- 3Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.