Chlebíček z mramorového těsta
95 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 260gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 165mililitrůMléko plnotučné
- 3lžíceKakaový prášek Bio
- Na vytření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V míse šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vanilku, postupně vejce a utřeme dohladka. Do směsi postupně vsypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Vymícháme hladké těsto.
- 3Dvě třetiny těsta vlijeme do formy, do zbylé třetiny vmícháme mléko a kakao. Těsto nalijeme na světlé těsto do formy. Vidličkou opatrně zakroužíme v těstě, aby se lehce promísilo tmavé těsto se světlým. Povrch těsta uhladíme, chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 65 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- 4Po upečení necháme chlebíček zchladnout asi 5 minut, poté vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.