Chlebíčková snídaně
25 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb samožitný
- 100gramůLosos uzený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 4špetkySůl
- 4špetkyPaprika mletá sladká
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 50gramůMáslo bylinkové
- 100gramůPaštika z husích jater
- 4lžíceOlivy nakládané
- 2decilitryVoda pitná
- 0,01kilogramKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku si ve 2 dl vody uvaříme 2 vajíčka natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, poté je zchladíme, oloupeme. Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně posekáme. Čtyři plátky černého chleba nakrájíme na trojúhelníky a nakrájíme na kolečka. Plátky uzeného lososa (nakládaného v oleji) nakrájíme na stejné trojúhelníčky jako chleba. Malé trojúhelníčky chleba potřeme máslem, položíme na ně trojúhelníčky lososa, ozdobíme plátky vajíček, která posypeme špetkami soli, červené papriky a koprem.
- 2Z dalšíc 4 plátků bílého chleba vypíchneme kulatou formičkou (o půměru asi 6 cm) malé chlebíčky, které potřeme bylinkovým máslem, položíme na ně tenký plátek paštiky a na poloviny rozkrojené plněné nakládané olivy (černé i zelené). Chlebíčky dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.