Chlebová omáčka po anglicku

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme natrhaný čerstvý bílý chléb, přidáme máslo, sůl a celou cibuli, do které jsme napíchali celé hřebíčky. Bude se nám potom lépe vyndávat.
  • 2
    Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme z ohně, vyndáme cibuli s hřebíčkem a metlou omáčku dobře promícháme, aby byla krémová. Můžeme použít šlehač. Nakonec vmícháme smetanu.
  • 3
    Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.