Chlebová omáčka po anglicku
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůHřebíček
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme natrhaný čerstvý bílý chléb, přidáme máslo, sůl a celou cibuli, do které jsme napíchali celé hřebíčky. Bude se nám potom lépe vyndávat.
- 2Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme z ohně, vyndáme cibuli s hřebíčkem a metlou omáčku dobře promícháme, aby byla krémová. Můžeme použít šlehač. Nakonec vmícháme smetanu.
- 3Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.