Chlebová placka se šalvějí
55 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůOlej olivový
- 6gramůŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
515 mg
Postup přípravy
- 1Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek - přibližně 15 minut.
- 2Kvásek nalijeme do důlku v prosáté mouce, přidáme 40 ml oleje, sůl a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout. Mezitím omyjeme a nadrobno pokrájíme šalvěj, kterou zapracujeme do vykynutého těsta.
- 3Plech potřeme zbylým olejem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle 2cm a přeneseme je na plech. Pečeme při 250°C 20 minut. Servírujeme pokrájené na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.