Chlebová polévka se sněhovými noky
40 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 750mililitrůVývar slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceBazalka
- 1kusCibule
- 200gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 30gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.
- 2Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.
- 3Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.