Chlebové bochánky se šunkou
75 min.
Ingredience
- 230mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka polohrubá
- 4gramySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka parmská
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 50gramůSýr Parmezán
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
966 mg
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1Máslo a vodu dáme do rendlíku, pozvolna zahříváme, až se máslo rozpustí. Potom přivedeme k varu, přisypeme mouku smíchanou se solí a odstavíme. Vařečkou zpracováváme těsto, dokud se nepřestane přichytávat na stěny rendlíku. Vyklopíme do mísy, necháme vychladnout.
- 2Do těsta postupně zapracováváme vejce, až bude hladké a lesklé (možná nespotřebujeme všechna vejce). Nakonec zapracujeme nakrájenou parmskou šunku, parmezán a nasekanou šalvěj. Plech na pečení vytřeme máslem, těsto naplníme do cukrářského kornoutu a hladkou trubičkou naneseme na plech kolečka o průměru 4 cm v dostatečné vzdálenosti od sebe, protože se nafouknou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.