Chlebové dalamánky

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
814 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 2 dl vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Chléb namočíme do 2 dl studené vody, mixérem rozmixujeme a necháme stranou. Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme celé vejce, přisypeme kmín, přidáme rozmixovaný chléb, vylijeme kvásek, sůl, rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které na teplém místě necháme 60 minut kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto z mísy přeložíme na moukou posypaný vál, rukou prohněteme a tvoříme úhledné bochánky, které skládáme na suchý moukou vysypaný plech, který dáme na teplé místo vykynout na 15 minut. Troubu předehřejeme, dalamánky potřeme vodou, posypeme sezamovými semínky, vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.