Chlebové dalamánky
115 min.
Ingredience
- 3krajíceChléb konzumní
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 4decilitryVoda pitná
- 2lžičkyCukr krupice
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 10gramůKmín celý
- 50gramůSezam - semena
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
814 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do 2 dl vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Chléb namočíme do 2 dl studené vody, mixérem rozmixujeme a necháme stranou. Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme celé vejce, přisypeme kmín, přidáme rozmixovaný chléb, vylijeme kvásek, sůl, rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které na teplém místě necháme 60 minut kynout.
- 2Vykynuté těsto z mísy přeložíme na moukou posypaný vál, rukou prohněteme a tvoříme úhledné bochánky, které skládáme na suchý moukou vysypaný plech, který dáme na teplé místo vykynout na 15 minut. Troubu předehřejeme, dalamánky potřeme vodou, posypeme sezamovými semínky, vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.