Chlebové placky s rajčatovou příchutí
85 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
804 mg
Cukr
14 mg
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2,5 lžíce oleje a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
- 4Po ukončení cyklu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Potom ho vytvarujeme do oválné placky asi 1 cm silné a dáme na olejem mírně potřený plech.
- 5Prsty v těstu uděláme malé důlky, posypeme oreganem a solí, přikryjeme a necháme na teplém místě 45 až 60 minut kynout.
- 6Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vykynutou placku potřeme trochou oleje a pečeme 20 až 25 minut, nebo dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.