Chlebové placky s tuňákovou pomazánkou
36 min.
Ingredience
- Chlebové placky – italské focaccias
- 1špetkaCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaKmín římský
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Tuňáková směs
- 2kusyokurky sterilizované
- 2kusyCibule
- 90gramůMozzarella
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 300gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 80gramůSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Upečeme si chlebové placky: hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičky soli. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme čerstvé droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme vše vlažnou vodou. Když kvasnice vzejdou, postupně k nim přimícháme mouku a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě přibližně 30 minut.
- 2Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4–6 dílů. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme je solí, kmínem, pokapeme olivovým olejem a prsty přísady vtlačíme do těsta.
- 3Dáme je na plech a pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 12–16 minut dozlatova.
- 4Pak si připravíme tuňákovou pomazánku na placky. Tuňáka ve vlastní šťávě scedíme a kousky masa dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhanou sladkokyselou Znojemskou okurku, drobně pokrájenou cibuli, nastrouhanou Mozzarellu a podle chuti sůl a pepř. Vidličkou tuňáka roztlačíme a směs promícháme.
- 5Na poloviny chlebových placek dáme tuňákovou směs, položíme na ni omyté salátové listy, placky přehneme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.