Chlébové šátečky plněné vajíčkovou nádivkou
85 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůTuk rostlinný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
57 mg
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem, droždím a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
- 2V době, kdy těsto kyne, připravíme nádivku. Vejce uvaříme natrdo, pak necháme pod proudem studené vody vychladit, oloupeme je, nadrobno nasekáme. Na jemno rozsekáme i petrželovou nať, v misce připravenou petrželku a vajíčka smícháme se sýrem, podle chuti případně osolíme, opepříme.
- 3Vajíčkovo-sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky a ty v půlce přeložíme do tvaru půlměsíce. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.
- 4Plněné chlebové placky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.