Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou
25 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusCibule lahůdková
- 4kusyŘedkvička
- 1kusKapie
- 100gramůSýr Čedar
- 4plátkyChléb samožitný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
508 mg
Cukr
608 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku.
- 2V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.
- 3Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.