Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou
85 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2decilitryŠpenátový protlak mražený
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
836 mg
Cukr
949 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
- 2V době, kdy těsto kyne, připravíme špenátovou náplň. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, v misce ji smícháme se špenátovým protlakem a citronovou šťávou, podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme, necháme přikryté 30 minut rozležet.
- 3Špenátovou směs poté rozdělíme na chlebové placky, ty přeložíme tak, aby vytvořily trojúhelník. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.
- 4Plněné chlebové trojhránky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.