Chlebový indický nákyp
45 min.

Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 3kusyKardamom
- 6decilitrůMléko polotučné
- 1,75decilitryMléko zahuštěné slazené
- 0,5lžičkaŠafrán
- 1lžíceMandle
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 40gramůPistácie
- 6krajícůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.
- 2Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.
- 3Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.
- 4Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.