Chlebový indický nákyp

45 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.
  • 2
    Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.
  • 3
    Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.
  • 4
    Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.