Chlebový pudink s citronovou šťávou
70 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyHřebíček
- 140gramůChléb konzumní
- 30gramůOřechy vlašské
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 0,5kusCitrony
- 0,19litrVíno bílé
- Na formu
- Šťáva
- 140gramůCukr kostkový
- 1lžíceRum
- 0,5kusCitrony
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozmícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, roztlučený hřebíček, nastrouhaný chléb navlhčený bílým vínem, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhané ořechy.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a přelijeme šťávou, kterou připravíme takto: Vodu vlijeme do hrnce a uvaříme v ní kostkový cukr otřený o citron a šťávu vymačkanou z poloviny citronu. Necháme prochladnout a přidáme lžíci rumu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.