Chlebový pudink s citronovou šťávou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozmícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, roztlučený hřebíček, nastrouhaný chléb navlhčený bílým vínem, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhané ořechy.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a přelijeme šťávou, kterou připravíme takto: Vodu vlijeme do hrnce a uvaříme v ní kostkový cukr otřený o citron a šťávu vymačkanou z poloviny citronu. Necháme prochladnout a přidáme lžíci rumu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.