Chlebový závin s marmeládovou náplní

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,4decilitryVoda pitná
    • 50gramůMáslo bylinkové
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 0,5lžičkaSůl
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 0,5lžičkaDroždí sušené
    • 6lžicMarmeláda pomerančová
    • 40gramůMandle
    • 1lžíceDžus pomerančový
    • 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 25 g - polovinu - másla, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 4
    Během programu rozpustíme v hrnku zbytek másla. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme pomerančový džus s práškovým cukrem.
  • 5
    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme z něj placku 30 x 30 cm. Potřeme ji rozpuštěným máslem a marmeládou, posypeme nasekanými mandlemi, těsto ze dvou stran proti sobě srolujeme, převrátíme a dáme na olejem mírně potřený plech. Závin přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a závin v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho ještě horký potřeme směsí pomerančového džusu a cukru, necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.