Chlebový závin s marmeládovou náplní
45 min.
Ingredience
- 1,4decilitryVoda pitná
- 50gramůMáslo bylinkové
- 2lžíceCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaDroždí sušené
- 6lžicMarmeláda pomerančová
- 40gramůMandle
- 1lžíceDžus pomerančový
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 25 g - polovinu - másla, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- 4Během programu rozpustíme v hrnku zbytek másla. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme pomerančový džus s práškovým cukrem.
- 5Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme z něj placku 30 x 30 cm. Potřeme ji rozpuštěným máslem a marmeládou, posypeme nasekanými mandlemi, těsto ze dvou stran proti sobě srolujeme, převrátíme a dáme na olejem mírně potřený plech. Závin přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem.
- 6Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a závin v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho ještě horký potřeme směsí pomerančového džusu a cukru, necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.