Chlebový závitek plněný cibulovou směsí
70 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 4lžíceŠalvěj čerstvá
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Šalvěj jemně nasekáme, vejce rozšleháme v misce.
- 2V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Pánev odstavíme z ohně a přimícháme šalvěj.
- 3Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- 4Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 5Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 6Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 35 x 20 cm, potřeme ji cibulovou směsí, z kratší strany ji zarolujeme, vložíme do formy a přikrytou necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutou potřeme rozšlehaným vejcem a
- 7pečeme přibližně 40 až 45 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.