Chlupaté knedlíky
35 min.
Ingredience
- 1300gramůBrambory
- 40gramůVejce slepičí
- 20gramůSůl
- 40gramůSádlo škvařené
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, propláchnuté brambory nastrouháme najemno a necháme je ustát. Slijeme vodu a do brambor zamícháme vejce, prosátou mouku a sůl.
- 2Ze vzniklého těsta pomocí lžíce namočené ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vody, krátce po zavaření je nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme je 10-12 minut.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme, můžeme je krátce propláchnout studenou vodou a nakonec je promastíme sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.