Chlupaté knedlíky - frncouchaté
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko - podmáslí
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
9 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a podmáslí a dobře vše promícháme.
- 2Do většího hrnce si dáme vařit vodu, z těsta vykrajujeme lžící knedlíky a vkládáme je do vařící vody a občas je zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu.
- 3Vaříme je deset minut, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, polijeme rozpuštěným sádlem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.