Chlupaté knedlíky - frncouchaté

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
9 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a podmáslí a dobře vše promícháme.
  • 2
    Do většího hrnce si dáme vařit vodu, z těsta vykrajujeme lžící knedlíky a vkládáme je do vařící vody a občas je zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu.
  • 3
    Vaříme je deset minut, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, polijeme rozpuštěným sádlem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.