Chlupaté knedlíky s dušenými houbami
50 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1špetkaKmín drcený
- 50gramůHouby sušené
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby necháme stát nejméně 1 hodinu v 200 ml vody, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
- 2V rendlíku zpěníme cibuli se slaninou, poté přidáme houby i s vodou, špetku soli, kmín a dusíme, až jsou houby měkké. Poté odstavíme.
- 3V míse umícháme nastrouhané syrové brambory, 1 rozšlehané vejce, špetku soli a mouku. Umícháme kompaktní těsto. Tvoříme z něj menší knedlíky a po částech vhazujeme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, vaříme ještě asi 8 minut. Poté je vyjmeme, necháme dobře okapat a vložíme na teplo do mísy.
- 4Když jsou uvařené téměř všechny knedlíky, dokončíme houby. Vydusíme z nich případnou vodu a poté vmícháme 4 rozšlehaná vejce a smažíme, až zhoustnou. Případně ještě ochutíme solí. Hotové houby v míse promícháme s knedlíky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.