Chlupaté knedlíky se zelím
55 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1560gramůBrambory
- 200gramůBrambory vařené
- 40gramůVejce slepičí
- 30gramůSůl
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
- 800gramůZelí kysané
- 200gramůSádlo škvařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.
- 2Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
- 3Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.
- 4Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.
- 5Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.