Chlupaté knedlíky se zelím

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.
  • 2
    Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.
  • 4
    Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.
  • 5
    Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.