Chobotnice s krátkými makarony
65 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
- 0,5kilogramŠpagety, Makarony
- 3decilitryOlej olivový
- 3kusyCibule
- 5gramůSkořice mletá
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
53 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce vařit. Chobotnice vypustí vodu, kterou vylijeme. Spařenou chobotnici pokrájíme na malé kousky, které orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a poté znovu vrátíme do hrnce.
- 2Přidáme rozmixovaná rajčata, sůl, pepř a skořici, vaříme 20 minut, dokud maso není měkké. Poté přilijeme vodu, vsypeme makarony, necháme vařit dalších 20 minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.