Chobotničky v rajčatové omáčce
80 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 400gramůRajčata Cherry
- 1kilogramChobotnice
- 1kusBobkový list
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusAnčovičky konzervované
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky očistíme a oddělíme chapadélka. Těla stáhneme z kůže a i s chapadélky propláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s bobkovým listem. Přidáme najemno nakrájené filátko ančovičky, teplotu snížíme a restujeme dokud se ančovička nerozpadne. Poté přidáme nakrájené chobotničky, bazalku a rajčátka. Zalijeme naběračkou vody, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme min. 1 hodinu.
- 3Hotové chobotničky přelijeme i se šťávou do servírovací mísy, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.