Chodská jednoduchá kyselačka
30 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- Na ozdobu
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je hrnce se 7 dl vody, solí, kmínem a vaříme je 15–17 minut doměkka.
- 2Mezitím si v rendlíku ve 3 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si vyšleháme v zakysané smetaně hladkou mouku, tak, abychom neměli žádné hrudky. Ke konci vaření přimícháme do polévky smetanu, za stálého míchání povaříme 1–2 minuty. Každou porci posypeme nakrájenými vajíčky, koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.